Година-анонс "Пробудження і краса природи в поезії Т.Г.Шевченка"

 Захід проведений для дорослих користувачів з метою популяризації літератури з екологічного та художньо-естетичного виховання , а саме : розвивати спостереження за навколишнім світом, прищеплювати любов до природи, виховувати особисту відповідальність за стан довкілля, на прикладі поетичного слова доносити велич національної культури.

Захід розпочався із розповіді ведучих про пробудження природи, про символи весни, про народні прикмети щодо приходу весни, про святий обов"язок кожної людини охороняти і берегти навколишній світ. Розповідь прикрасили відеоролики про пробудження природи, музичний фон та виконання бібліотекарем літературно-художньої замальовки С.Трактовенка "Весна остаточно прокинулась..." Потім гості поринули у весняні фантазії на тему "Мені струмок прошепотів...". Їхні розповіді були про прихід весни, про весняне пробудження всього живого, про те, що найтемніші передсвітанкові ночі міняють росяні світанки і асоціювали це з ясним світанком нашої перемоги.

Далі біблітекар зробила коротку характеристику творчості Т.Г.Шевченка,  звернула увагу на те, що майже в кожній його поезії є картини української природи та анонсувала найбільш яскраві вірші.

Учасники заходу читали поезії Шевченка, захоплювалися їх красою, влучністю та актуальністю щодо сьогоднішнього дня. Адже картини природи доповнювали ідейно-патріотичну тематику творчості великого поета.









Коментарі