Історична паралель "Трагедія Крут : крізь призму історії і сьогодення"

 Захід проведено для дорослих та юнацтва - учнів Яблунівської гімназії - з меою порівняння історичних подій під Крутами  в січні 1918 та героїчних подій сьогодення; з метою виховання почуття патоіотизму , гордості за мужніх захисників української державності й незалежності.

Захід розпочався з виступу-присвяти героям Крут. Потім ведучі розповіли про історичні події, що сталися на станції Крути в січні 1918 та передували створенню української державності. Потім в невимушеній розмові згадали події революцій-Майданів нашого часу :  Революції на граніті, Помаранчевої революції, Революції Гідності. Перегляд відеофільмів доповнив прослуханий матеріал.

Хвилиною мовчання вшанували пам"ть про загиблих героїв "небесної сотні", АТО, захисників Донецького аеропорту, Маріуполя, визволителів Київщини, Харкова, Херсону, бійців за Бахмут і Соледар. 

Бібліотекар провела перегляд літератури на тему "Крути, січень 1918 - АТО 2014, спецоперації, війна". Читці продекламували вірші про героів Крут, про героїв сьогодення. 






Коментарі