Літературна вітальня "Стежки життя великого філософа Григорія Сковороди"

 3 грудня цього року виповнилося 300 років від дня народження українського поета, мислителя і філософа Григорія Сковороди. 

"Світ ловив мене , та не спіймав". Один з мудрих афоризмів  Григорія Сковороди, написаний по його ж заповіту на його могилі. Так, вже три десятиліття мудрість великого філософа живе серед людей і буде жити, поки існуватиме людство.

В бібліотеці була організована літературна вітальня "Стежки життя великого філософа Григорія Сковороди", погостювавши в якій , користувачі дізналися від ведучих про життєвий і творчий шлях Сковороди. Від бібліотекаря почули виконання та аналіз віршів, байок, філософських оповідань великого мудреця. Переглянули відеоролик про правила життя згідно заповідей Сковороди, послухали відеозаписи пісень на слова поета. Гостям були запропоновані роздруковані афоризми філософа, які потім всі бажаючі пояснювали, виходячи з власних поглядів і переконань.  Потім переглянули фото Харківського музею Григорія Сковороди та послухали у виконанні ведучих вірші українських поетів про Григорія Сковороду.  Дану тему допомогла розкрити книжкова виставка-роздум "Григорі Сковорода. Людина. Мислитель. Поет".







Коментарі