Година пам"яті "Хто знав смертям і стратам лік"

 В День пам"яті жертв Голодомору і сталінських репресій в нашому селі біля встановленого  пам"ятного знака бібліотекою була проведена година пам"яті "Хто знав смертям і стратам лік". Вона була пронизана скорботою за загиблими, поминанням заморених голодом. Історичні матеріали, підготовлені бібліотекарем, розповіли про ті страшні події. Прозвучали поетичні рядки про голодомор. І в задумі хвилина мовчання...  Присутні поклали на могилку хліб, колоски, калину, яблука, поминальні печиво і цукерки. 

Напередодні в бібліотеці оформлена книжкова виставка-реквієм "Голодомор в Україні: сторінки історії". Вона вмістила матеріали про причини спланованого національного геноциду, художні твори про ті жахливі події, спогади свідків голодомору. І  "людської пам"яті свічу". 

 Для юнацтва, учнів місцевої школи, був проведений краєзнавчий екскурс "Згадайте нас, бо ми колись жили" про трагедію голодомору в нашому селі.

Заморені голодом, закатовані в сталінських таборах, репресовані, вбиті українці не зникнуть доти, поки ми , живі, пам"ятатимемо про них.












Коментарі