Різноманітність осінніх заходів у бібліотеці

 Добігає кінця листопад, закінчується  цьогорічна осінь.  Як завжди, вона дарувала нам яскраві барви, милувала своєю чарівністю . 

Як правило, восени активізується життя в бібліотеці: збільшується кількість користувачів,частіше вони приходять до бібліотеки за книгами чи періодичними виданнями. А найактивніші, ще й взяти участь у бібліотечних заходах. А їх проводилась ціла низка.

Нещодавно проведений урок толерантності "Толерантність - мистецтво жити разом". 

Всі люди різні.  Не кращі й не гірші, а просто різні. Сприймаймо людей такими, які вони є і не намагаймося змінити в них те, що нам не подобається. Цінуймо в кожній людині особистість, поважаймо її думки, почуття незалежно від того, чи вони збігаються з  нашими.  На тему толерантності йшла мова під час проведення уроку толерантності "Толерантність - мистецтво жити разом" для восьмикласників місцевої школи. Під час заходу вони познайомились з поняттям толерантність, дізналися про значення толерантності в житті людей та за допомогою  ігрових вправ  і ситуативних завдань  засвоювали навички толерантної поведінки.







До 100-річчя з дня народження Дмитра Луценка відбувся краєзнавчий захід - літературно- музичний вечір "Усе любов"ю зміряне до дна". Він складався з двох частин: літературної і музичної. В літературній частині ведучі розповіли про життєвий і творчий шлях поета-пісняра. Біблотекар зупинилась на спогадах дружини і сина  Дмитра Луценка. Читці виконували поезії із одноіменної збірки "Усе любов"ю зміряне до дна". В музичній частині вечора прозвучали пісні на слова Дмитра Луценка у виконанні самодіяльного художнього колективу "Берегиня".






Історико-пізнавальний калейдоскоп "Про славу козацьку згадаймо, історію роду не забуваймо" відбувся на свято Покрова Пресвятої Богородиці. Захід проходив у вигляді калейдоскопу, візерунками якого були : "Свята Покровонька"( про релігійне свято Покрова пресвятої Богородиці), "Історичний"(про історію українського козацтва, про козацьку історію нашого села), "Пісенно-музичний"(виконання пісень козацької тематики), "Таємниці козацької кухні. Їжа козаків"(про секрети козацької їжі). 



       


               


 


     


З метою розкрити цілющі властивості яблука та донести цікаві факти про нього для дорослих користувачів проведена година корисних порад "Яблуко - джерело здоров"я". А саме, мова йшла про яблуко, як найпопулярніший фрукт у всьому світі, про яблуко, як символ, про яблуко в мистецтві, в науці,  в медицині. Присутні користувачі за допомогою бібліотекара приготували і розповіли легенди про яблуко, прочитали поетичні твори. Підготовлена бібліотекарем вікторина і конкурси були підсумком заходу. А насамкінець господині частували всіх стравами з яблук та ділилися рецептами їх приготування.   


           



З красою і самобутністю батьківської оселі, її етнографічними пракоренями знайомив користувачів біблотеки родинний вогник "Колиска роду - українська хата". На заході, який проходив у вигляді родинного кола, йшлося про колиску людського життя - батьківську хату. Бібліотекар донесла до  користувачів красу художнього слова, яким у свій час змалювали українську хату письменники і поети. Ведучі розповіли про етнографічні корені людського житла, про магічну силу сволока і порога, про червоний кут - покуть. Допитливі хлопчики-онуки ставили запитання про будівництво хати, якою була піч та яке значення вона мала, що таке "квітка", "толока", "входини". В.М. Сисенко розповіла про випікання хліба в печі в їхній родині, про значення стола в хаті, про місце хліба на столі, про звичаї і обряди родинного життя. Родинний вогник був яскравим від виконання пісенних і поетичних творів про хату, родину, батька, матір.






Коментарі