21 листопада - День Гідності та Свободи

 21 листопада щорічно в Україні відзначають День Гідності та Свободи. - свято на  честь початку двох революцій : Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го і 2013-го захищали національні інтереси української держави та її європейський вибір, проявили своє прагнення до свободи. Після Майдану 2013-2014 років почалися воєнні дії на Сході України. В результаті цих подій Україна втратила кілька тисяч солдат і мирних жителів.

В Яблунівській СБ оформлена книжкова виставка-пам"ять "На сторожі пам"яті свободи і гідності". Вона вміщує книги, газетні статті та фотоматеріали про революційно- військові події нашого сьогодення.

Сьогодні на виставці горить свічечка біля портрета Святослава Сергійовича Горбенка (1994-2014). Чому саме так? Бо його пракорені сягають далекого села Пилиповичі нашої Оржицької громади. Це внук Віктора Андрійовича і Ганни Йосипівни Москальців.

Полтавець Святослав Горбенко поліг у Бою 3 жовтня 2014 року під час оборони   Донецького аеропорту. На фронт він пішов добровольцем , був бійцем першої штурмової роти п"ятого батальйону ДУК "Правий сектор".     Святославу було лише 19 ... Хлопця не зупинило навіть те, що перед ним відкривалась блискуча кар"єра науковця, він знав кілька іноземних мов, навчався у трьох вишах. Для таких, як Святослав, захист Вітчизни справді був святою справою. 

Вічна пам"ять Героям! Слава Україні!








Коментарі