Вечір-реквієм "Хто вмирає в боротьбі - в серцях живе повіки"


До дня пам»яті Героїв Небесної Сотні  в Яблунівській сільській бібліотеці  з участю дорослих користувачів та юнацтва відбувся  вечір-реквієм "Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки».
Є такий вислів «Героями не народжуються – героями стають». Захід розпочався з бесіди-роздуму «Хто такі герої?»   Присутні висловили свої думки з питань, як стають героями, з чого починається крок до героїзму, про який героїзм ми можемо говорити в наші дні?  І прийшли до висновку, що героїзм буває різним і починається він з безмежної любові до своєї Батьківщини.  Ті, хто вийшов на майдан взимку 2014 року, поєднали свою власну гідність з любов»ю до своєї землі, до своєї країни, показали приклад відповідальності за неї. 
Ведучі Оксана Прохоренко і Наталія Огородня розповіли про події лютневого майдану, що вийшов відстоювати не просто право на Євроінтеграцію, а право на життя в країні, де повинна поважатись честь і гідність кожного громадянина, не немає насильства, де люди мають захищені права. На жаль, він став кривавим. І породив Героїв Небесної Сотні.
Їх розповіді доповнили матеріали книжкової виставки «Безсмертні душі, що злетіли в небо».
Під мелодію пісні-гімну «Пливе кача» у виконанні Лесі Усик передали по колу запалену свічку пам»яті  та вшанували загиблих хвилиною мовчання.
Солісти будинку культури О. Гончаренко та О. Прохоренко виконали пісні про Героїв Небесної Сотні.
Зворушливою була поетична хвилинка.  Як материнські сльози , лилися рядки поезій, присвячених героям Майдану. Їх читали жінки-матері, члени бібліотечного клубу за інтересами «Берегиня» Г. Гончаренко,    О. Гришина,  Н. Опанасенко, В. Сисенко, Т. Кононенко, Т. Нестула, Т. Погоріла.
Вже минуло п»ять років з часу тих подій. Але й досі важко повірити в те, що в мирну годину під час мирного майдану загинуло стільки людей. Щонайменше, що ми можемо – це пам»ятати про них. Це героїчна сторінка нашої новітньої історії.



Учасники заходу



Свічка по колу


Свічка по колу



Поетичне слово про героїв



Коментарі