Година державності "Моя возз"єднана єдина найкраща в світі Україна"




З метою виховання національної свідомості і людської гідності , відродження паростків духовності, формування рис громадянина Української держави , поглиблення знань про історичний факт злуки України в одну державу, його значення, виховання любові до Батьківщини та в зв»язку  із 100-річчям Соборності України для юнацтва та дорослих користувачів Яблунівської сільської бібліотеки була проведена година державності  «Моя возз»єднана єдина найкраща в світі Україна»
Вона розпочалася з демонстрації на екрані мальовничих куточків України та читання декламатором О. Прохоренко вірша В.Сосюри «Любіть Україну». Далі  дівчина Західна Україна – В.Опанасенко  і дівчина Східна Україна – В. Самоїд під слова поезій продемонстрували символічне об»єднання  України. А С. Чеберяк прочитала поезію «Одна Батьківщина». Не полишаючи сцену,  три дівчини – українки своїми мелодійними голосами співали про любов до України, про єдність усіх українців.
 Бібліотекар розповіла притчу, суть якої полягала тому, що нікому ще не вдалося перемогти людей, які тримаються одне за одного, як сплетені гілки дерева. У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Упродовж століть землі України були розрізнені, належали Російській імперії, Польщі, Австро-Угорщині. Споконвічною мрією українців було об»єднання розрізнених частин України в одну державу.
Ведучі О.Прохоренко і Н.Огородня зачитали сторінки історії про возз»єднання   ЗУНР і УНР в єдину Україну, назвали історичних діячів, що стояли у джерел цього об»єднання, розповіли про  «живий ланцюг» 1990 року, про запровадження в 1999 році державного свята – Дня Соборності України. Їхні розповіді супроводжувались демонстрацією фотослайдів .
Потім був проведений святковий флешмоб «Заспіваймо гімн України разом». В ньому взяли участь всі присутні : керівництво села, представники адміністрації школи, працівники будинку культури, учасники художньої самодіяльності, учнівська молодь.  Це були особливо піднесені хвилини свята. Хвилини високого патріотизму, любові до своєї країни.
Вшанували сьогоднішніх мужніх захисників України, які поклали своє життя на вівтар державності, соборності , незалежності. Їм присвятили поезію Н.Гринь  «Вставай, Вкраїно», яку прочитала декламатор В.Сисенко.
Учасники художньої самодіяльності Яблунівського будинку культури в віршах та піснях прославляли красу та велич України, її славну історію, прагнення до волі, вселяли віру в її щасливе майбутнє.
Захід доповнювала книжкова виставка-досьє «Ці люди в вогні на сталь перекуті: борці за національну ідею 1917-1921 років». Користувачі ознайомилися з книгами, які розповідають про історію України столітньої давності.
"Одна Батьківщина, і двох не буває"



Флещмоб "Заспіваймо гімн україни разом"




Коментарі

Дописати коментар