Поспішайте творити добро



            Урок милосердя   « Волонтери – люди доброї волі»





У світовій практиці найголовнішою ознакою волонтерства є те, що волонтер частину свого вільного (особистого) часу, сил, енергії, знань, досвіду добровільно (без примусу та вказівок «згори») витрачає на здійснення діяльності, яка є корисною людям і суспільству загалом. Нині спостерігається стрімке зростання попиту на волонтерську працю. З’явилося багато організацій в Україні, які займаються залученням та навчанням волонтерів або тих, що спеціалізуються лише на розвитку волонтерства.
Волонтерська діяльність ґрунтується на таких основоположних засадах:
 добровільність та доброчинність;
·  законність;
·  гуманність та гідність;
·  спільність інтересів і рівність прав її учасників;
·  гласність;
·  відповідальність;
· конфіденційність.
Для того, щоб бути волонтером треба мати такі якості: любов до людей, доброта, милосердя, комунікабельність, вміння спілкуватись, розуміння проблем іншої людини, співчуття, терпіння, порядність, уважність, бажання допомагати вирішенню проблеми, безкорисливість, відвертість, відповідальність, відкритість, привабливість, організаторські здібності, мобіль- ність, наполегливість.
Чимало зусиль  для популяризації волонтерства докладають не тільки різноманітні громадські організації, а й державні структури. До такого руху долучилась і Яблунівська сільська бібліотека. Волонтерство «в ногу йде»,  із патріотичним вихованням дітей, тому на це звертаємо значну увагу. Бібліотекар організувала збір малюнків для воїнів АТО, походи  по визначних місцях бойової слави, допомога дорослим по збору продуктових наборів для тих , хто захищає нашу Україну.
Бібліотекарем проведено урок милосердя « Волонтери – люди доброї волі». Присутні  користувачі бібліотеки прослухали розповідь бібліотекаря  про історію волонтерства, клятву волонтера та написали листи – трикутнички воїнам  - захисникам нашої країни, де були  вітання з Великоднем та побажання швидкого повернення додому.


Коментарі